Одеський музей відкрив виставку присвячену революційній Україні

21 Липня 2017 13:04

Фото: сайт Топор

Виставка «Нам час для України жити!» (події Української революції 1917-1921рр. на Одещині) відкрилась у Одеському історико-краєзнавчому музеї.

«До 100 річчя Української революції (1917-1921рр.), для увічнення її героїв та з метою знайомства широких верств населення та гостей Одеської області та гостей з тією доленосною епохою Одеський історико-краєзнавчий музей презентує проект, який висвітлює хід революційних подій у Причорноморському регіоні як відображення всеукраїнського та загальноєвропейського процесів», – підкреслила директор музею.

Фото: сайт Топор

Розпад імперій, знекровлених у війні 1914-1918 рр, відкрив шлях багатьом народам до відродження державності та здобуття незалежності. Після того, як Микола ІІ відрікся від престолу, по всій країні пройшли революційні маніфести, звучали вимоги національного відродження. У перші дні березня 1917 року в Києві була створена Українська Центральна Рада. Лідери українського національно-визвольного руху в Одесі та по всьому Причорномор’ю піднявши синьо-жовті прапори, для збереження спокою, попередження хаосу не відмовлялися від співпраці з іншими політичними силами. Однак державне будівництво Центральної Ради зустріло спротив як Тимчасової влади, так і більшовиків.
На виставці представлені основні події періоду боротьби за незалежність України 1917-1921 рр у регіональному зрізі.

Виставка триватиме до 11 серпня в стінах музею , а з 15 серпня 2017 року – по районах Одеської області. Вхід вільний

Джерело: Топор