Зоозахисники Одеси провели акцію у підтримку тварин

31 Липня 2017 13:25

ОДЕСА-КИЇВ. 31 липня. УНН. Близько 50 активістів, а також пересічних одеситів, зібралися на Думській площі аби звернутися до Президента України з вимогою підписати вже прийнятий законопроект № 5119-1 про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження із тваринами. Про це повідомляє кореспондент УНН.
Зоозахисники вважають, що дія прийнятого законопроекту – це крок до розвитку гуманного суспільства.
Як відомо, нова редакція ст.299 Кримінального кодексу України передбачає, що жорстоке поводження з тваринами, вчинене навмисно і яке призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, що мають ознаки жорстокості, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій – караються арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Такі ж дії, вчинені у присутності малолітньої чи неповнолітньої дитини караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Аналогічні дії вчинені повторно, або групою осіб передбачають позбавлення волі до 8 років.


“Також законопроектом передбачена заборона створення і функціонування пересувних звіринців, в тому числі пересувних цирків з тваринами”,- зазначила зоозахисник О. Целінська.
Нагадаємо, 20 липня велосипедисти в Херсоні провели акцію “Досить нас вбивати”.

Джерело: UNN