Книжковий фестиваль “Зелена хвиля” в Одесі

1 Серпня 2017 11:00

expodessa.com

«Зелена хвиля» – щорічна подія, що об’єднує в літній Одесі видавців, книгорозповсюджувачів, письменників і читачів.
Двадцять років «Зелена хвиля» проходила в Одесі як книжковий ярмарок із відповідною програмою.

З 2017 року «Зелена хвиля» буде представлена у новому форматі – книжкового фестивалю. Організатори змінили структуру заходу, розширили його смислові і просторові рамки, наповнили програму новими напрямками, цікавими спікерами. Завдяки цьому головна книжкова подія року в Одесі стане для всіх зручнішою, виразнішою і актуальнішою.

XXI книжковий фестиваль «Зелена хвиля» складається з кількох основних напрямків:

  • Книжковий маркет під відкритим небом на Дерибасівській: широка роздрібна та оптова торгівля книгами та іншою друкованою продукцією; презентації на стендах;
  • Програма «Відтворюємо реальність: non fiction і художня література». Відкриті інтерв’ю, дискусії, майстер-класи, лекції, зустрічі з авторами проходитимуть на партнерських майданчиках фестивалю в центрі міста:

Термінал 42
4Сity Галерея
Invogue #art
Одеський літературний музей
Impact Hub Odessa
ТЦ Пасаж

Для участі в програмі в Одесу приїде багато цікавих гостей – письменники , поети, критики, видавці, редактори, культурологи, художники з Києва, Львова, Харкова, Мінська, Праги, Варшави, Москви. У фестивалі також беруть участь представники одеського культурного середовища.

  • Корнейчуковський фестиваль дитячої літератури: 

В Одеському літературному музеї – підведення підсумків V Міжнародного конкурсу на кращий твір для дітей «Корнейчуковська премія» серед українських та зарубіжних авторів;
VI конкурсу дитячого літературної творчості «Море талантів»;
VI конкурсу дитячого цифрового малюнка «iParus».
У Міському саду, в ТЦ Пасаж, в книжковому магазині БУК, територія дитячих ігор, Одеському музеї західного і східного мистецтва – ігрові, театралізовані, пізнавальні програми, дитячі книжкові свята, літературні читання, презентації нових дитячих видань, зустрічі з дитячими письменниками, художниками, багато інше.

Фестиваль проходитиме з 3 по 5 серпня 2017 року.
З програмою можна ознайомитись на сторінці «Зеленої хвилі”.

Джерело: expodessa.com