До Одещини прибули діти із зони АТО

6 Серпня 2017 19:26

Вранці 3 серпня прибула до Одеси перша група дітей з Донбасу, на оздоровлення яких перерахували кошти співробітники ОДА. Це 20 хлопчиків та дівчат з Луганської області, наймолодшим з них – 9-10 років.

«Ми проїжджали Слов’янськ, а там немає війни, – розповідає маленький Костя, щойно зійшовши з потягу. – А взагалі дуже хочу на море! Я на Азовському був, а на Чорному ще ніколи!»

Ще понад 50 дітей приїхали вночі того ж дня із Мар`їнки Донецької області, яка безпосередньо знаходиться в зоні бойових дій та часто потрапляє під обстріли. Із зони АТО їх вивозили за допомогою бронетранспортерів.

«Я раніше ніколи не був в вже Одесі. І поки ще не знаю тут цікавих місць, чув лише, що у вас є великий зоопарк. Хочу побачити тигра або слона. Раніше бачив їх лише по телевізору та у мультиках. Я тільки що приїхав, але мені вже все подобається», – поділився своїми враженнями 9-річний Андрій.

Усіх дітей розмістили на базі обласної школи-інтернату № 91 на 10-й станції Фонтану. Відпочивати на Одещині дітлахи будуть протягом двох тижнів.


«Ми підготували для дітей велику розважальну програму. Це і дельфінарій, і зоопарк, і оглядова екскурсія по Одесі, та, звичайно, відпочинок на морі», – зазначив керівник Департаменту освіти та науки ОДА Олександр Лончак.

Нагадаємо, в липні до Одеської ОДА надійшла пропозиція оздоровити 30 дітей з Маріїнки. Очільник облдержадміністрації Максим Степанов запропонував співробітникам перерахувати свою одноденну зарплатню на відпочинок дітей з Донбасу. Загальна сума склала 250 тисяч гривень, та цих коштів вистачило на оздоровлення 71 дитини.