Відомий “Дім -Стіну” буде врятовано одеситами.

4 Вересня 2017 10:43

Одразу після святкування дня міста справжні одесити та патріоти показали, що любов до Одеси висловлюється не у феєрверках та святкових концертах, а насамперед у збереженні її історичного обліку.
3 вересня сотні одеситів вийшли на, так званий, суботник і частково прибрали незаконну будівлю, яка повністю знищувала оптичну ілюзію відомого на весь світ «Дома-стіни».
Нагадуємо, що забудівля історичного ареалу почалася ще в 2010 році, і одразу викликала обурення суспільства. Неодноразово одесити виходили з акціями протесту під стіни одеської міської ради, проводили мітинги та пікети. На деякий час будівельні роботи бути відкладені, і одесити відвернули свою увагу від цього питання, вважаючи, що забудовник змінив свої плани щодо цього об’єкту. Але, як завжди, все було не так, як обіцяла міська влада, на справді весь цей час забудовник отримував проект землеустрою та відповідні документи для подальшої роботи, не зважаючи на те, що відповідні документи були отримані з порушенням чинного законодавства.
Цього літа будівельні роботи були поновлені і на сьогоднішній день вже було збудовано 3 поверхи.
Як повідомляють самі активісти, це був тільки перший етап прибирання незаконної забудівлі, наступного раду будівля буде прибрана повністю.