Активістів б’ють- поліція мовчить!

14 Вересня 2017 13:44

фото: В.Балінський

Сьогодні активісти міста Одеси вийшли під стіни ГУНП в Одеській області з приводу того, що поліцією не розслідуються справи побиття громадських активістів.

фото В.Балінський

Нагадуємо, що 12 вересня 2014 року в Одесі було скоєно напад на волонтерку та активістку Народного Руху України Аліну Радченко, яка є помічником народного депутата України, голови НРУ Віктора Кривенка.
Швидка медична допомога доправили Аліну Радченко до 11-ї лікарні та госпіталізували до відділення нейротравматології.
Також, на початку літа невідомими було скоєно напад на Підпалу Світлану, активістку громадської організації «Зелений лист». Активісти цієї організації неодноразово проводили акції та мітинги проти безвідповідальної градобудівної політики мера Труханова. В результаті нападу Світлана отримала струс мозку, та величезні гематоми на голові.

І ці не поодинокі випадки для Одеси. Тому організатори акції закликали людей не бути байдужими і долучитися до акції

«14 вересня, об 11-й годині біля ГУНП в Одеській області відбудеться мирне зібрання «Напади на одеситів та бездіяльність правоохоронців». Далі – пішою ходою до адміністративної будівлі Прокуратури Одеської області за адресою: м. Одеса, вул. Дерибасівська, 6 / вул. Пушкінська, 3 для подальшого пікетування.
Мирне зібрання не має політичного характеру та спрямовано на висвітлювання такої соціальної важливої проблеми як безкарні напади на громадян в денний час в людних місцях.
В останні місяці в Одесі було скоєно декілька нападів на одеситів, які відкрито виступають проти свавілля труханівської мерії. Ruslan Boldyzhar, Светлана Подпалая, Лилия Леонидова (Lilia Leonidova), Юрий Дьяченко (Diachenko Iurii), Андрій Юсов (Andriy Yusov), Sergiy Sternenko, Денис Плаксиенко, Георгий Бариленко (Georgiy Barilenko), тепер – жорстоке побиття Аліна Подолянка (Аліна Радченко).
Подібні напади стали можливими через пасивність правоохоронної системи, яка протягом років фактично ігнорує і не розслідує резонансні справи щодо побиття активістів і журналістів, які викривають корупційні злочини одеської мерії та особисто мера Геннадія Труханова.
Дотепер, в більшості випадків особи нападників не встановлено правоохоронцями, незважаючи на наявність значної кількості відеоматеріалів практично по усім нападам.
Ми пов’язуємо пасивність правоохоронців з тим, що поліція, прокуратура та СБУ отримують матеріальні та інші заохочення за рахунок бюджету Одеси, а також у вигляді комунального майна, земель під забудову, багатомільйонних ремонтів приміщень, де вони знаходяться.
Мерія підкупає правоохоронців – і ті не розслідують напади на осіб, які виступають проти мерії.
За таких обставин, ми висловлюємо недовіру органам поліції та прокуратури і будемо застосовувати усі наявні засоби самозахисту від нападників» – повідомляють організатори акції на своїх сторінках в соціальних мережах.