В Одеській області не вистачає сміттєзвалищ

6 Листопада 2017 10:00

Kількість сміттєзвалищ в Одеській області не задовольняє потреби населення. Про це повідомив кандидат біологічних наук Володимир Созінов.

048.ua

Він прокоментував наміри влади Одеської області зменшити кількість звалищ у п’ять разів. «Їх і так мало. Навіть одеське звалище «Дальницькі кар’єри» не пристосоване до прийому більшої кількості сміття. Воно взагалі не будувалося і не відповідає екологічним нормам, усім параметрам», – розповів експерт.

За його словами, щоб звільнити місце, звалище періодично підпалюють.

«Потрібно робити нормальні, що відповідають екологічним та санітарним нормам. Але в Україні практично немає таких звалищ. Здається, жодного, яке б відповідало всім стандартам для звалищ твердих побутових відходів. Краще будувати сміттєпереробні заводи – НЕ сміттєспалювальні. Щоб сортувати сміття, пресувати його і складати на підготовлені майданчики », – пояснив В.Созінов.

Зараз найскладніше переробити токсичні відходи, однак при цьому в країні є складнощі навіть із переробкою пластика й поліетиленових пакетів, які стають токсичними в разі загоряння.

«У нас практично немає заводів для того, щоб переробити ці пакети. Ті потужності, які існують, не можуть впоратися з тією кількістю, що викидається в Україні », – підкреслив В.Созінов.

Джерело: 048.ua