Екранізація “Ворошиловграду” отримала престижну нагороду

14 Листопада 2017 12:00

Режисер Ярослав Лодигін спільно з командою творців екранізації роману Сергія Жадана “Ворошиловград” отримали першу нагороду COCO WIP AWARD на міжнародному кінофорумі Connecting Cottbus.

litakcent.com

Українська команда отримає €35 000 на постпродакшн стрічки.

Раніше повідомлялося, що проект екранізації “Ворошиловграду” отримав головну нагороду Coco Best Pitch Award на тому ж кінофорумі Connecting Cottbus. Крім того, один із продюсерів проекту Володимир Яценко здобув приз за продюсерську роботу Coco Producers Network Award.

Як відомо, восени 2018-го стрічка за романом “Ворошиловград”, бюджет якої становить 1,1 млн євро, має вийти в український прокат.

Фільм за “Ворошиловградом” ще не має офіційної назви, зате вже прицілюється до участі у Берлінському та Каннському кінофестивалях.

Режисером фільму є Ярослав Лодигін. Над створенням сценарію також працювала драматургиня Наталя Ворожбит.

Продюсерка Саша Костіна розповіла, що фільм має класичну вестернівську композицію, тож стрічка стане вестерном. Точніше його різновидом – істерном, адже дія відбувається у східній півкулі. Її творці планують триматися канону пригодницького жанру.

litakcent.com

За сюжетом головний герой фільму – історик за освітою та політичний експерт за даними на візитівці. Герман Корольов  приїжджає до рідного міста з Харкова. Відірватися від колег і кімнати в комуналці змушує дзвінок знайомого на прізвисько Коча. Той каже, що брат Германа раптово поїхав за кордон, полишивши без нагляду бізнес – заправку.

Приїхавши, Герман з’ясовує, що разом із заправкою брат залишив двох співробітників: Кочу і слюсаря на прізвисько Травмований. А ще проблеми – навколо станції мов хижі птахи кружляють потенційні рейдери.

Джерело: litakcent.com