Резолюція ООН щодо Криму: хто голосував проти

16 Листопада 2017 09:09

З 25 держав, які проголосували проти, лише три розташовані в Європі – Росія, Білорусь та Сербія.

unian.ua

У Міністерстві закордонних справ України назвали всі країни, які в ООН голосували проти оновленого проекту резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)». Про це у Twitter повідомив заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

Він написав: “Голосувала проти вся російська рать: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М’янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Сербія, ПАР, Сирія, Судан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве. Потрібні коментарі?”.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада Третій комітет 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН схвалив проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)». Співавторами документа стали 42 країни, зокрема Австралія, Австрія, Албанія, Бельгія, Болгарія, Гаїті, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Кірібаті, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Маршалові острови, Мікронезія, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Палау, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Сполучене Королівство, США, Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція, ФРН, Хорватія, Чеська Республіка, Чорногорія, Швеція, Японія.

24tv.ua

Українські дипломати наголошують, що, «незважаючи на шалений тиск з боку Російської Федерації», за документ проголосувала 71 держава, проти були 25 країн, 77 утрималися. Проект резолюції є логічним продовженням минулорічної резолюції Генасамблеї 71/205 щодо прав людини в окупованому Криму. У другій половині грудня Генасамблея ООН на пленарному засіданні остаточно розгляне оновлений проект резолюції.

“Не перестаю дивуватися політикам і експертам, які знають “дещо” про все. Нинішня резолюція є продовженням подібних рішень ООН з 2014 року. Остання резолюція по Криму була ухвалена 19 грудня 2016 року. Тоді Україну підтримало 70 країн, Росію – 26, а нині 25 країн.Тобто ніяких радикальних змін у геополітичній карті світу за рік не відбулося. І Білорусь, і Вірменія, і Сербія… вже голосували за Росію.
З іншого боку, щодо таких країн, як Китай чи Індія, очільники МЗС України мали б не істерити про “всю проросійську рать”, а активніше працювати з цими державами!” – зазначає з цього приводу громадський і політичний діяч Микола Томенко.

 

Джерело: unian.ua