На Одещині збільшать кількість туристичних маршрутів

17 Листопада 2017 12:26

На сьогодні в Одеській області існує 35 туристичних маршрутів, у 2018 році до них додадуть 45 нових.

odesa.depo.ua

В Одеській області з’являться 14 нових розважальних, по 13 релігійних та екологічних та 5 гастрономічних маршрутів для регіону. Про це повідомляє Depo.Одеса з посиланням на прес-службу управління туризму, рекреації та курортів Одеської обласної державної адміністрації.

Зараз одним з найпопулярніших маршрутів є екологічна подорож “Вилкове – поселення Липованське” в район дельти Дунаю. Також попитом користується “Козацька Одещина”. Маршрут передбачає відвідування місця битви козацьких отаманів у Лузанівці, а також єдиного на півдні України музею “Історії розвитку Українського козацтва”. Туристи можуть ознайомитись з козацьким меморіалом XVIII-XX століть у селищі Усатове, відвідати Нерубайські катакомби, пам’ятник отаману Головатому та дуб “Чорна ніч” – найстаріше дерево в Одесі, з яким пов’язано безліч козацьких історій.

Популярним серед туристів є гастрономічний маршрут “Дунайська дельта – 0 км”. Це подорож до дельти Дунаю, де її учасники куштують приготовану на дров’яному вогні рибальську юшку з місцевим вином, а також чай на травах з дров’яного самовара. У переліку популярних маршрутів в Одеській області, серед інших, “Одеські катакомби” та “Аккерманська фортеця”.

Які саме нові маршрути з’являться, в ОДА не сказали.

Джерело: odesa.depo.ua