Мерія та одесити по-своєму вшанують пам’ять жертв голодоморів

25 Листопада 2017 08:51

В Одеській міськраді представили програму заходів щодо вшанування пам’яті загиблих, у той же час одесити вирішили провести ще декілька заходів.

odesa.depo.ua

У суботу, 25 листопада, о 10:00 на Лідерсовському бульварі відбудеться ритуал покладання квітів і композицій із житніх і пшеничних колосків до пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні. Пам’ять загиблих вшанують хвилиною мовчання.

Цього дня на адміністративних будівлях, житлових будинках Одеси, будівлях підприємств і організацій буде приспущено Державний Прапор України з жалобними стрічками.

На час проведення церемонії біля пам’ятного знака жертвам Голодомору (з 9:50 до 10:10) буде тимчасово припинено рух транспортних засобів (крім транспорту загального користування) по вулиці Леонтовича (Бєлінського), на ділянці від вулиці Базарної до Лідерсовського бульвару.

Засобам масової інформації рекомендовано цього дня внести зміни в програми і обмежити трансляцію розважальних передач.

Окрім офіційного заходу в Одесі заплановані ще декілька, які проводить громадськість міста. Про це йдеться на сторінці події у Facebook. О 15:40 одесити почнуть збиратися на Соборній площі, а о 16:00 тут буде оголошена хвилина мовчання, якою мешканці міста приєднаються до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Також заплановані проведення Загальнонаціональної акції “Запали свічку пам’яті”, панахида та мітинг-реквієм.

Джерело: odesa.depo.ua