5 рецептів млинців Дарії Цвєк до Масляної

14 Лютого 2018 10:47
До 18 лютого українці святкують Масляну. І, звичайно, в цей період неодмінним смаколиком на наших столах є млинці. Тож пропонуємо кілька рецептів від відомої галицької кулінарної майстрині Дарії Цвєк. А присмачити млинці можна будь-чим – сиром, медом, шоколадом, джемом, фруктами, сметаною – усім, що ви любите найбільше.
Рецепти подані з книги «Солодке печиво».

starylev.com.ua

МЛИНЦІ ЗВИЧАЙНІ
Інгредієнти: 400 г борошна, ½ л молока, 10 г дріжджів, 2 яйця, ¼ склянки вершків або сметани.
Приготування: Борошно поділити на дві рівні частин. З однієї частини борошна, молока і дріжджів зробити розчину і поставити в тепле місце, щоб підійшла. Тоді додати жовтки і решту борошна, добре вибити ложкою, влити вершки і вимішати з піною збитих білків. Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло, і тоді смажити, обережно набираючи ложкою. Готові млинці полити розтопленим вершковим маслом.
***
МЛИНЦІ З МАННОЇ КРУПИ
Інгредієнти: 2 склянки молока, 200 г манної крупи, 1 яйце, 50 г цукру, 100 г вершкового масла, на кінець ножа солі.
Приготування: Зварити на молоці манну крупу з цукром. Як загусне, посолити до смаку, охолодити, додати яйце, масло і старанно вимішати. Смажити на гарячій сковороді. Подавати з варенням.
***
МЛИНЦІ ЗДОБНІ
Інгредієнти: 300 г борошна, 50 г вершкового масла, 4 яйця, 3 склянки молока, 30 г цукру, ванілін.
Приготування: Розтерти жовтки з цукром, розтопленим вершковим маслом та борошном, поступово підливаючи молоко. Цю масу поставити на вогонь і розмішувати, поки загусне, не доводячи до кипіння. Тоді охолодити, вимішати з піною збитих білків і смажити на сковороді. Подавати з варенням. Млинці можна скласти у змащену маслом каструлю, перекласти варенням і злегка запекти.

starylev.com.ua

МЛИНЦІ ПШЕНИЧНО-ГРЕЧАНІ
Інгредієнти: 200 г пшеничного борошна, 200 г гречаного борошна, 1 склянка молока, 1 ст. ложка розтопленого вершкового масла, 10 г дріжджів, 2 яйця.
Приготування: Пшеничне борошно розчинити теплим молоком з розтопленим маслом і дріжджами та добре вимішати. Поставити в тепле місце, щоб розчина підійшла. Тоді посолити, додати жовтки, гречане борошно і знову дати підійти. За годину перед смаженням тісто добре вибити ложкою, влити піну збитих білків, вимішати і знову поставити, щоб підійшло. Після цього смажити на гарячій сковороді.
***
МЛИНЦІ З ЯБЛУКАМИ
Інгредієнти: 250 г борошна, 3 яйця, 50 г цукру, 1 склянка сметани або кефіру, 500 г яблук.
Приготування: Розтерти жовтки з цукром, додати борошно, сметану і приготувати рідке тісто. Вимішати його з піною збитих білків, а потім з пошаткованими яблуками. Посмажити на гарячій сковороді, потім посипати цукровою пудрою з ваніліном. Замість яблук можна використати ревінь, порізаний на маленькі шматочки.
Джерело: starylev.com.ua