По півдню України проїде експедиція мицва-мобілів

31 Липня 2017 13:02

bessarabiainform.com

Раввіни – учасники експедиції будуть розповідати людям про єврейство і вчити разом з ними Тору.

Єврейська експедиція мицва-мобілів проїде по півдню України в серпні. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на інформацію прес-секретаря одеської громади «Хабад Шомрей Шабос» Болеслава Капулкін.

За його словами, експедиція організована Федерацією єврейських громад України. Вона стартує 2 серпня в Херсоні і, проїхавши Херсонською, Запорізькою, Миколаївською та Одеською областями.

Мицва-мобілі відвідають 16 серпня – Балту, 17 серпня – Білгород-Дністровський, 18-19 серпня – Ізмаїл. Завершиться тур мобільних синагог в Одесі 20 серпня.

«У кожному мицва-мобіле будуть знаходитися всі єврейські атрибути, необхідні для виконання важливих заповідей Тори. Рабини-учасники експедиції будуть розповідати людям про єврейство, вчити разом з ними Тору, допомагати накладати тфілін, кріпити в будинках мезузи і багато іншого», – написав Капулкін на своїй сторінці в Facebook .

Перші мицва-мобілі (так хасиди Хабаду називають транспортні засоби, що використовуються для поширення інформації про іудаїзм) з’явилися в Нью-Йорку в 1974 році. «Міцва» в перекладі з івриту «заповідь».