Шевченківська премія-2018: імена лауреатів

12 Лютого 2018 09:12

У 2018 році Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив лауреатів у 5 категоріях.

styler.rbc.ua

Їх імена назвав у Facebook член комітету премії Ростислав Семків.

Література – письменниця та художниця Емма Андієвська (книги “Міста-валети”, “Бездзигарний час”, “Шухлядні краєвиди”, “Маратонський біг” і “Щодення: перископи”). Вона живе й працює у Німеччині та США.

Публіцистика – Сергій Плохій (книга “Брама Європи”), українсько-канадсько-американський історик, професор української історії та директор Українського наукового інституту у Гарварді.

Музичне мистецтво – Вікторія Польова (хорова симфонія на канонічні тексти “Світлі піснеспіви” у 15-ти частинах для солістів та мішаного хору а сарреllа), композитор, член Національної спілки композиторів України.

Візуальні мистецтва – Павло Маков (проект “Paradiso Perduto”), художник, член Королівського товариства живописців та графіків Великої Британії, член-кореспондент Академії мистецтв України.

Кіномистецтво – Володимир Тихий, Ярослав Пілунський, Сергій Стеценко, Юрій Грузінов (цикл історико-документальних фільмів, присвячених Революції Гідності). Ці режисери та оператори є представниками кіноугруповання “Вавилон’13”.

“Ми ухвалили вручити окремі премії з літератури та публіцистики, оскільки не було претендентів у номінації “Театр”. Премій може бути лише 5″, – пояснив у коментарях Семків. За його словами, список лауреатів передано на підпис Президенту України.

Джерело: fakty.ictv.ua