В Одесі відбувся Всеукраїнський турнір з пляжного самбо

8 Серпня 2017 11:09

Літо дарує цікаві події. 29 липня цього року відбувся третій в історії українського спорту Всеукраїнський турнір з пляжного самбо, в якому взяли участь й ананьївські самбісти.

«Це вже другий Всеукраїнський турнір, в якому ми приймаємо участь», — зауважив керівник Ананьївської районної федерації Самбо Вячеслав Бойченко.

Пляжне самбо – це новий вид спорту, який сьогодні дуже потужно набирає оберти в світі, особливо в літню пору року, коли задушливі спортивні зали не дають змогу проводити великі змагання. Тож пляж, сонце та море є реальною альтернативою спортивній залі.

Змагання відбулись під патронатом Всеукраїнської федерації Пляжного Самбо в місті Одеса, на березі Чорного моря, на території Гостинного двору «Будинку Павлових». До речі, саме Одеса сьогодні є флагманом пляжного самбо в Україні, та і сам власник Гостинного двору «Будинку Павлових» Валентин Павлов в минулому професійний самбіст, який до 35 років приймав участь в змаганнях з боротьби самбо та є майстром спорту СРСР з боротьби Самбо.

В турнірі взяло участь 150 юних і досвідчених самбістів з 7 областей країни, серед яких були і неодноразові призери Європи та світу з Самбо. Незважаючи на ранкове хмарне небо та ранковий дощ, було прийнято рішення не переносити змагання. «Навіть футбол триває за будь-яких погодних умовах, чому ж Самбо не може наслідувати цей приклад», — зауважили організатори.

Чудова музика, підтримка уболівальників і, звичайно ж, літнє сонечко, яке прийшло на зміну ранковим хмарам та дощу, змусили всіх без винятку відчути неповторні емоції і незабутні спогади. Швидкоплинна боротьба буквально приковувала увагу глядачів. Спостерігаючи за сутичкою, неможливо було відірвати погляд від «пісочної арени» — настільки заворожувала відточена техніка самбістів. Учасники відзначили, що пляжне Самбо досить — таки помітно відрізняється від звичних змагань, що проходять в спортзалах, як за атмосферою, так і за видовищністю. Одна з основних переваг нової дисципліни – динамічність поєдинку. Тут скасовано боротьба в партері, поєдинок триває до першого результативного кидка. Це робить турнір максимально зрозумілим і видовищним для вболівальників.

По завершенню змагань відбулося нагородження. Ананьївські самбісти вибороли, як і на перших змаганнях, Перше загальнокомандне місце серед дитячо-юнацьких команд. Особливо відзначились Саргсян Андрій, Коваленко Даниїл, Чоропіта Павло, Буряк Даниїл, Гончаренко Іван, Філіпенко Богдан, а серед дівчат-самбісток Волошина Тетяна, Романішина Юля, Матей Христина. До речі, нагороджував ананьївців відомий вже нашим мешканцям людина-легенда, нащадок козаків з Хмельниччини, майстер спорту СРСР, відмінник фізичної культури і спорту, почесний динамівець та народний силач України Пасічник Микола Антонович.