Будівельна фірма «Грінвуд», яка пов’язана з Трухановим, залишила ботанічний сад без опалення.

14 Вересня 2017 12:53

Фото: Ю.Нікітін

Оранжереї з рідкісними багатовіковими рослинами можуть зникнути з ботанічного саду Одеського національного університету імені І.І. Мечникова. Компанія «Грінвуд», яка будує на Французькому бульварі багатоповерховий будинок, відрізала центральне опалення від капітальних споруд ботанічного саду.
Як повідомляє відомий громадський діяч Юрій Нікітін, це з’ясувалась в серпні під час перевірки системи опалення.
Будівельна компанія, яка пов’язана з мером міста Трухановим, без перешкоди позбавила можливості опалювати приміщення в яких знаходяться рідкісні сторічні рослини, які прижилися в ґрунті. Як що їх пересадити під час вегетативного періоду, вони можуть загинути.

фото: Ю.Нікітін

Співробітники ботанічного саду скандал не підіймали, тому що їм пригрозили звільненням.
Ректор університету лише поспілкувався з співробітниками комунальних структур, які, нібито, видали припис компанії «Грінвуд» відновити опалення. Однак ніяких дій в цьому напрямку не було.
Громадський діяч нагадав, що ботанічний сад – є об’єктом природно-заповідного фонду та знаходиться під захистом держави. І оскільки мер Одеси не зацікавлений у збереженні саду, Юрій Нінітін звернувся до голови ОДА Максиму Степанову з проханням вплинути на ситуацію