“Цимес” – традиційний одеський делікатес

13 Листопада 2017 12:55

Традиційний одеський делікатес – це «Цимес». Страва, що подається до столу в якості святкового десерту, – не тільки смачна, а й корисна. Спочатку основою для його приготування була лише морква з додаванням різноманітних ягід і фруктів. Але з часом рецепт страви змінювався і в результаті з’являвся безліч інших варіацій. Особливо прийшовся до смаку гурманам «Цимес» із м’ясом курки, а також «Цимес» з овочами і прянощами.

smak.ua

Інгредієнти:

  • Морква – 0,5 кг
  • Родзинки – 0,5 скл.
  • Курага – 150 г
  • Чорнослив -150 г
  • Мед – 2-3 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування

Для початку потрібно очистити моркву, а потім нарізати її невеликими кільцями.

Родзинки, курагу і чорнослив необхідно попередньо залити окропом і дати настоятися кілька хвилин.

Далі потрібно взяти каструлю (бажано чавунну) і викласти на дно моркву. Залити її зверху медом і присипати цукром. Далі цю суміш слід протушкувати на невеликому вогні під закритою кришкою, обов’язково помішуючи.

За 10 хвилин до готовності у страву необхідно додати розмочені сухофрукти і протушкувати ще близько 15 хвилин.

«Цимес» – страва, що точно буде до смаку справжнім гурманам та знавцям неординарних десертів.

Джерело: smak.ua