Карта світу крізь призму етнодемографії

23 Листопада 2017 11:04

apriori.lviv.ua

Сергій Цапко. Поліетнічна експозиція світу у фокусі сучасних демовідтворювальних та міграційних процесів: Монографія. – Львів: Апріорі, 2017. – 576 с.: іл.

Мав нагоду долучитися особисто до виходу у світ унікальної монографії Сергія Олексійовича Цапка (1940-2015), котру рекомендую до ознайомлення та опрацювання.

Книгу «Поліетнічна експозиція світу у фокусі сучасних демовідтворювальних та міграційних процесів» презентував 20 листопада у Львові Інститут регіональних досліджень ім.М.Долішнього НАН України.

Сергій Цапко – видатний український етнодемограф, вчений міжнародного рівня, наукова діяльність котрого тривала понад 40 років.

Над своїм енциклопедичним дослідженням, що містить узагальнені дані про всі сучасні етноси Земної кулі або їх об’єднання (всього близько 2 500 позицій, класифіковані за окремими мовними сім’ями і групами), він працював ще з радянських часів і хотів подарувати свій доробок усім, хто не байдужий до розбудови української держави. Тож видання має прислужитися фахівцям із міжнародних відносин, представникам депутатського корпусу, викладачам і студентам-гуманітаріям, як і тим, кого цікавлять етнодемографічні та соціолінгвістичні проблеми сучасного світу, зокрема України.

 

Михайло Поживанов,

політик, громадський діяч, депутат Верховної Ради чотирьох скликань