В Одеській області зняли кліп про незвичайну втечу з СРСР

27 Грудня 2017 10:00

Група «Антитіла» зняла музичний кліп на судноремонтному заводі в Чорноморську, що на Одещині. 

У кліпі знявся відомий український спортсмен, триразовий чемпіон світу і п’ятиразовий чемпіон Європи з плавання Олег Лісогор.

Сюжет десятихвилинного ролика заснований на реальних подіях середини 1970-х років. Йдеться про втечу на Захід радянського океанографа Станіслава Курилова. У 1974 році він стрибнув з корми круїзного лайнера «Радянський Союз», що проходив повз береги Філіппін.
З ластами, маскою і трубкою, без їжі й води протягом трьох діб Курилов плив до острова Сіаргао, подолавши близько 100 км. За словами втікача, домогтися свого і не загинути йому допомогли багаторічні заняття йогою. На батьківщині чоловіка заочно засудили до 10 років позбавлення волі. Він отримав спочатку канадське громадянство, потім емігрував до Ізраїлю, де працював за фахом. Загинув Курилов 29 січня 1998 року під час водолазних робіт на Тиверіадском озері.

dumskaya.net

Знімальна група приїхала до Чорноморська 29 листопада всього на один день. За кілька годин треба було відзняти всі «морські» кадри з Лісогором. Погода була холодною і вітряною, а температура води не перевищувала п’яти градусів.

dumskaya.net

Цікаво, що Лісогор так увійшов в роль, що був готовий, як і в реальних подіях, стрибнути в крижану воду з висоти 18 метрів. Глибина дозволяла це зробити, але в останній момент із міркувань безпеки йому заборонили стрибок. Загалом він провів у холодній воді більше 20 хвилин і став справжнім героєм цього кліпу.

Джерело: dumskaya.net