Виставка “Чотиригляд” в Одеському художньому музеї

5 Січня 2018 12:57

В Одеському художньому музеї відкрилася виставка “Чотиригляд”. Твори Луки Басанця, Оксани Здоровецької, Віктора Ігнатьєва, Тетяни Маслової можна подивитися до 21 січня 2018 р.

prostir.museum

В характері одеського мистецтва – мати власне неповторне обличчя, однак художникам притаманна рефлексія-віддзеркалення образного коду, символу, знаку, як тих, хто йде поруч – паралельних світоглядних систем, так і віддалених у часі і просторі.

Слово «Чотиригляд» є новотвором. Для учасників виставки це певна надфізична істота, сутність, що є уособленням неодинокої постаті мистця, а феномену мистецтва. Спільною є вихідна точка, а точніше, просторова вісь, з якої розкривається недосяжний та відкритий на всі чотири сторони Світу обрій мистецтва. Процес споГЛЯДання – перший етап, на якому будується весь процес творення, причому непересічні і непобутові поГЛЯДи в Себе – в Світ визначають акценти і значимість цих напрямків як для власної творчості, так і для мистецтва взагалі.

Басанець Лука народився в Одесі у 1971 р. в родині митців. Закінчив Одеське художнє училище ім. Грекова та ХГФПДПУ ім. К.Д.Ушинського, де зараз викладає дисципліни образотворчого циклу. Магістр образотворчого мистецтва. Бере участь у виставках з 1994 р. Займається живописом та графікою.

Здоровецька Оксана народилась1964 р. в Одесі. 1986 р. закінчила навчання в ОДХУ М.Б.Грекова. 1987-1993 рр. – навчання в Ленінградському вищому художньо-промисловому училищі ім. В.І.Мухіної за фахом промисловий дизайн. З 1988 року –учасниця виставок різного рівня. Працює в галузі станкової графіки та живопису.

Ігнатьєв Вікторнародився на Сумщині 1948 р. Закінчив ОДХУ М.Б.Грекова у 1972 р. Працює в царині монументального мистецтва, живопису, графіки.

Маслова Тетяна народилась у 1975 р. у Херсоні. Закінчила ПДПУ ім. К.Д.Ушинського у 1997 р., аспірантуру (2001). Викладач кафедри образотворчого мистецтва ХГФ ПНПУ ім. К.Д.Ушинського. Початок виставкової діяльності – 1998 р. Працює у різних техніках естампа і оригінальної графіки. Використовує комп’ютерну графіку та цифровий друк.

Всі четверо учасників виставки «Чотиригляд» члени НСХУ, мешкають в Одесі.

Джерело: prostir.museum