Михайло Поживанов про творчість одесита Сергія Савченка

10 Січня 2018 13:42

Творчість одесита Сергія Савченка вразила мене насамперед кольором. Художник неперевершено ним володіє й перетворює в бурхливі, емоційні абстрактні роботи – своєрідні великодушні колірні медитації.

avsart.com.ua

Так переживати своєю творчістю увесь спектр білого, дослідити його структуру, схопити його тони й напівтони і творити його версії, мабуть, може тільки Савченко. Ці картини хочеться мати перед очима – вони врівноважують емоцію, гармонізують душу, просвітлюють думки. Радість у його роботах – тиха й чиста, печаль – світла, життєвий драматизм – глибокий і шляхетний.

avsart.com.ua

Розглядаючи поліхромну скульптуру мистця, стаєш свідком, як живопис перетікає у скульптуру – набуває об’єму. Савченкові рукотворні версії білого органічно й гармонійно лягають на природні форми – таракуци.

avsart.com.ua

Символіка писанки, письмена Кам’яної Могили, архетипи, до прикладу хвиля або човен, що їх увібрали в себе абстракції мистця, і загалом тисячолітній плин нашої етнічної культури проступатимуть із творчості Сергія Савченка, коли небайдужі до мистецтва споглядатимуть його роботи.

Михайло Поживанов,

 політик, громадський діяч, депутат Верховної Ради чотирьох скликань