На півдні Одещини відкриють агрокластер

20 Лютого 2018 10:00

Пілотний для Одеської області проект агрокластера “Фрумушика-Нова”, який стане центром екологічного і сільського туризму, буде запущений у Тарутинському районі Одеської області. Про це заявила заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

trassae95.com

Проект буде розвиватися протягом трьох років у Тарутинському районі – уже підписано відповідне розпорядження.

“Завдяки цьому ми зможемо зберегти культурну та природну спадщину регіону. Окремий акцент буде зроблений на розвитку сільського господарства, тваринництва та стимулювання індивідуального підприємництва, щоб реалізувати ресурсний, економічний і соціальний потенціал району”, – зазначила С.Шаталова.

Серед іншого, проект передбачає створення на території агрокластера науково-дослідного центру, а також розвиток нових видів промислової і сільськогосподарської діяльності. Особливу увагу буде приділено міжнародному співробітництву – зокрема з італійськими і німецькими підприємствами, а також Академією наук Молдови.

Очікується, що робота агрокластера сприятиме залученню інвестицій у регіон і формуванню сучасної структури економіки Одеської області.

Джерело: trassae95.com