Традиційний одеський делікатес – це «Цимес». Страва, що подається до столу в якості святкового десерту, – не тільки смачна, а й корисна. Спочатку основою для його приготування була лише морква з додаванням різноманітних ягід і фруктів. Але з часом рецепт страви змінювався і в результаті з’являвся безліч інших варіацій. Особливо прийшовся до смаку гурманам «Цимес» із м’ясом курки, а також «Цимес» з овочами і прянощами.
Інгредієнти:
- Морква – 0,5 кг
- Родзинки – 0,5 скл.
- Курага – 150 г
- Чорнослив -150 г
- Мед – 2-3 ст. л.
- Цукор – 2 ст. ложки.
Спосіб приготування
Для початку потрібно очистити моркву, а потім нарізати її невеликими кільцями.
Родзинки, курагу і чорнослив необхідно попередньо залити окропом і дати настоятися кілька хвилин.
Далі потрібно взяти каструлю (бажано чавунну) і викласти на дно моркву. Залити її зверху медом і присипати цукром. Далі цю суміш слід протушкувати на невеликому вогні під закритою кришкою, обов’язково помішуючи visit.
За 10 хвилин до готовності у страву необхідно додати розмочені сухофрукти і протушкувати ще близько 15 хвилин.
«Цимес» – страва, що точно буде до смаку справжнім гурманам та знавцям неординарних десертів.